Nieuws over 't Hofke van Lingier

Kom regelmatig terug om te kijken welke nieuwtjes we te melden hebben.

Zwin in verandering 

Tegen de lente van 2019 zal de metamorfose en uitbreiding van het Zwin klaar
zijn. Dit na bijna 20 jaar voorbereidend werk en 3 jaar werfactiviteit! Vanaf het
voorjaar van 2019 krijgt de getijdennatuur zo weer alle kansen en zal de
aantrekkingskracht voor zeldzame vogelsoorten weer groter zijn.

Zeer binnenkort vindt de doorbraak van de oude internationale dijk plaats en
tegen de lente van 2019 zal iedereen vanop het nieuwe fiets- en wandelpad
van het uitgebreide Zwin kunnen genieten.

 

  Knokke-Heist en kunst   

  Knokke-Heist en kunst: dé ideale combinatie.

  De badstad presenteert op 2 km² bijna 70 kunstgaleries, vermoedelijk de hoogste concentratie van galeries in de wereld. De grote interesse voor kunst in Knokke-Heist zorgde voor het ontstaan van Art Knokke-Heist. De formule is eenvoudig: verschillende galeries stemmen hun agenda 3 keer per jaar op elkaar af voor een vernissageweekend. Er is een ruim aanbod van bekende en minder bekende namen, van top- en aankomend talent, van zowel schilders, beeldhouwers als fotografen. Op die manier kunnen kunstliefhebbers een mooie selectie maken uit de galeries en/of kunstenaars die hun interesse wegdragen.

   Zondagwandeling Zwin     

    
    
                  
    
      
    
   Provinciaal Natuurpark Zwin      
    

   Elke zondagochtend is het mogelijk om vanaf 10 uur aan te sluiten bij een wandeling onder begeleiding van een gespecialiseerde natuurgids. Onze zwingids toont je het gebied op een 'andere' manier en vestigt je aandacht op alles wat je, afhankelijk van het seizoen, zeker moet gezien hebben in het gebied.

    Gastheer en gastvrouw van de zwinstreek     

    3de lichting gastheren en –vrouwen van de Zwinstreek ontvangen hun certificaat

     

    Op dinsdag 10 december ontvingen 26  gastheren en –vrouwen van de Zwinstreek, waaronder stadsgenoten Luc Lingier & Rita De Wolf (www.thofkevanlingier.be ) en Katelijne Vanbesien (Toerisme Knokke-Heist), hun certificaat in de Morelleput in Nieuwvliet.

     

    Laureaten in de arrangementen waren:

     

    Luc Lingier (B&B 't Hofke van Lingier in Knokke-Heist) samen met Ann de Vilder (Fietsenverhuur “’t Rinkeltje” in Sluis) en de Sluise Knokke-Heistse Gwenny Entwistle (“Zwin Natuurcentrum”)  met de Zwinpolderroute.

    Stefan Coppoolse (camping De Zwinhoeve Retranchement) en Sjaak de Hullu (Camping Schippers Nieuwvliet) met Natuur-beleef arrangement Het Zwin

    Hanneke Vermue-Roelofs (camping De Wachtsluis in Retranchement) en Ad Flikweert (Camping Boerenhoeve in Nieuwvliet) met WAAI-ER op uit! Kinderen op pad in de Zwinregio

     

    Ken je onze cadeaubol ?    Er valt altijd iets te vieren of gewoon zomaar .Wij hebben het perfect cadeau voor allerlei gelegenheden :  verrassing, Valentijn, huwelijk, verjaardag, Kerst, Nieuwjaar enz ..

    't Hofke van Lingier
    Paasleliehof 5
    8301 Knokke-Heist (Duinbergen)

    t: +32 486 05 96 62

    rita@thofkevanlingier.be
    Kijk of onze kamers nog vrij zijn: