Nieuws over 't Hofke van Lingier

Kom regelmatig terug om te kijken welke nieuwtjes we te melden hebben.

KH maakt zich op voor een boeiende 2018 met heel wat evenementen Wie houdt van Jacques Brel en het chanson genre noteert 5,6,7 en 8 april best met stip in de agenda.

Op het vlak van hedendaagse kunst is het uitkijken naar Beaufort 2018. De zesde editie van de Triënnale vindt deze keer plaats van 30 maart tot 30 september. Wim Tellier keert terug naar onze kustgemeente. In 2015 pakte de kunstenaar nog uit met de 3.000m² grote foto van een krab op het strand. Zijn nieuw kunstwerk zal minstens even spectacultair zijn en nog grootser. Je kunt het bewonderen tijdens de laatste 2 weken van juni.

Knokke-Heist is tussen 14 en 17 juni het decor voor een wereldprimeur : de eerste 'Short Take Off & Landing' -wedstrijd op het strand. Competition die heel specifieke vliegkunsten en -vaardigheden vereist.

Gloednieuw is het North Sea Airfestival op 21 juli. spectaculaire luchtvaartshow en aansluitend een feestelijk vuurwerk. 

Knokke Hippique  - de wereldtop van de paardensport is tussen 27 juni en 15 juli opnieuw te gast.

Ook dit jaar vindt u de cartoontent op het strand voor het Heldenplein.

De kunstbeurs Art Nocturne vindt plaats van 10 tot 15 augustus en komt dit jaar met een nieuw concept naar Cultuurcentrum Scharpoort. 

Het internationaal Vuurwerkfestival vindt dit jaar plaats op 17,19,21,23 en 25 augustus thv de Meerlaan.

Het tweede weekend van oktober verzametl het kruim van de automobielwereld in Het Zoute voor alweer een niewe editie van de Zoute Grand Prix. 

Naast deze activiteiten sluit Knokke-Heist sluit ten slotte 2018 sfeervol af met een internationaal lichtfestival.

Voor meer informatie over alle evenementen : www.myknokke-heist.be

 

  Knokke-Heist en kunst   

  Knokke-Heist en kunst: dé ideale combinatie.

  De badstad presenteert op 2 km² bijna 70 kunstgaleries, vermoedelijk de hoogste concentratie van galeries in de wereld. De grote interesse voor kunst in Knokke-Heist zorgde voor het ontstaan van Art Knokke-Heist. De formule is eenvoudig: verschillende galeries stemmen hun agenda 3 keer per jaar op elkaar af voor een vernissageweekend. Er is een ruim aanbod van bekende en minder bekende namen, van top- en aankomend talent, van zowel schilders, beeldhouwers als fotografen. Op die manier kunnen kunstliefhebbers een mooie selectie maken uit de galeries en/of kunstenaars die hun interesse wegdragen.

   Zondagwandeling Zwin     

    
    
                  
    
      
    
   Provinciaal Natuurpark Zwin      
    

   Elke zondagochtend is het mogelijk om vanaf 10 uur aan te sluiten bij een wandeling onder begeleiding van een gespecialiseerde natuurgids. Onze zwingids toont je het gebied op een 'andere' manier en vestigt je aandacht op alles wat je, afhankelijk van het seizoen, zeker moet gezien hebben in het gebied.

    Gastheer en gastvrouw van de zwinstreek     

    3de lichting gastheren en –vrouwen van de Zwinstreek ontvangen hun certificaat

     

    Op dinsdag 10 december ontvingen 26  gastheren en –vrouwen van de Zwinstreek, waaronder stadsgenoten Luc Lingier & Rita De Wolf (www.thofkevanlingier.be ) en Katelijne Vanbesien (Toerisme Knokke-Heist), hun certificaat in de Morelleput in Nieuwvliet.

     

    Laureaten in de arrangementen waren:

     

    Luc Lingier (B&B 't Hofke van Lingier in Knokke-Heist) samen met Ann de Vilder (Fietsenverhuur “’t Rinkeltje” in Sluis) en de Sluise Knokke-Heistse Gwenny Entwistle (“Zwin Natuurcentrum”)  met de Zwinpolderroute.

    Stefan Coppoolse (camping De Zwinhoeve Retranchement) en Sjaak de Hullu (Camping Schippers Nieuwvliet) met Natuur-beleef arrangement Het Zwin

    Hanneke Vermue-Roelofs (camping De Wachtsluis in Retranchement) en Ad Flikweert (Camping Boerenhoeve in Nieuwvliet) met WAAI-ER op uit! Kinderen op pad in de Zwinregio

     

    Ken je onze cadeaubol ?    Er valt altijd iets te vieren of gewoon zomaar .Wij hebben het perfect cadeau voor allerlei gelegenheden :  verrassing, Valentijn, huwelijk, verjaardag, Kerst, Nieuwjaar enz ..

    't Hofke van Lingier
    Paasleliehof 5
    8301 Knokke-Heist (Duinbergen)

    t: +32 486 05 96 62

    rita@thofkevanlingier.be
    Kijk of onze kamers nog vrij zijn: